Vi arver ikke jorden fra foreldrene våre
Vi låner det fra barna våre

Jorden har begrensede ressurser. Men vi fortsetter å konsumere mer og mer. Det er en ligning som ikke vil gå sammen. Til slutt vil jordas eiendeler rett og slett gå tom. Vi har alle et ansvar for å ivareta jordens ressurser, men kanskje mest av alt, det gjelder selskaper som produserer det vi alle forbruker.

Formtrappan AB Höglager och solcellspanel för miljövänlig elproduktion

Men hva kan vi gjøre?

Vår bransje – trappeoppussing, kan se ut til å være en ikke-eksisterende del av disse problemene. Dessuten er det allerede mer miljøvennlig å pusse opp trappene i stedet for å skifte den ut. Så hva kan vi som selskap gjøre for å påvirke?

Solcellsanläggning ger som en del i vår miljösatsning

Miljøinvesteringer fra begynnelsen

Formtrappen har eksistert siden 2012. Allerede da trodde og håpet vi at en bevisst investering i miljøet ville være en smart investering – ikke bare for miljøet, men også for selskapet som helhet. Vi konkluderte med at beslutningene vi tar ved oppstart vil være avgjørende for fremtiden – både når det gjelder forretning og miljø. Og våre bevisste og aktive valg for å redusere fotavtrykket vårt skulle vise seg å være den rette veien å gå.

Formtrappan AB, fabrikens södra gavel.

Selvbærende fabrikk og elbiler

Investeringen vår for et klimasmart selskap nådde en milepæl allerede etter fire år. – I 2016 var vi stolte av å merke at fabrikken til Formtrappen kun drives av strøm fra egne solceller. De samme solcellene gir også drivstoff til våre elbiler vi bruker i tjenesten. Og den 2400 m2 store fabrikken, med 22 meter til taket, varmes opp via avfallsmaterialet som er til overs fra hver trapp. Investeringene har vært gode for oss som selskap. Men fremfor alt – de er bra for miljøet.

Miljøtenking i store og små

Når det gjelder miljøspørsmål, er langsiktig et stikkord, det handler om å tenke utenfor boksen og prøve å se langt frem. Avgjørelser som er enkle og rimelige for øyeblikket, blir ofte dyre, ineffektive og dårlige for miljøet på lang sikt.

Så med en selvforsynt fabrikk i full sving og servicebiler drevet av egengenerert strøm, begynte vi å se på andre deler av virksomheten. Spesifikt, hvilket materiale vi bruker i trappene våre.

Og da vi sto overfor det avgjørende valget, prøvde vi å tenke på lang sikt. Vi vet at eik er en veldig saktevoksende tresort, som i kombinasjon med at den er ekstremt populær har resultert i at eiken er i ferd med å bli et knapt produkt i hele verden. Samtidig er det mange som spør etter eik til trappene sine på grunn av deres gode egenskaper – eik er en hard og tøff type tre. Med egens egenskaper, forsto vi at det vil være vanskelig å velge materialet helt fra trappene våre. Men vi fant en annen løsning.

Våra tjänstebilar går på 100% el, en del i vår miljösatsning.
Robotar säkerställer hög precision

Lager på lager

Trinnene våre, laminatparketttrinn, er ikke som noen andre massive trapprenoveringstrinn du kan kjøpe i varehusene. Rammen er bygd opp av furu i forskjellige visjoner, furu er en raskt voksende treslag og er derfor mer miljøvennlig. På toppen er eiken med en tykkelse på 3,6 mm, like mye som er nødvendig for at du skal slipe trinnet flere ganger. Denne løsningen gir oss de gode egenskapene til eik uten å ødelegge miljøet – vi synes dette er et stort skritt i riktig retning.

Flerskiktskonstruktion med lamellparkett för bästa möjliga stabilitet och bättre för vår miljö

© COPYRIGHT 2016 FORMTRAPPEN