Malins trapperenovering


Før

Tekst fra inredningstipset.se

2020-07-25

Når man har påbegynt ett eller flere renoveringsprosjekt så innser man raskt at det finnes “flere” ting i hjemmet man burde ta seg av. Når vi tapetserte hallen hjemme hos oss for en stund siden innså jeg (spesielt når rommet ble tømt for møbler og andre detaljer) hvor forferdelige våre lister så ut. Det er en sånn detalj som spiller inn på helheten, men som man kanskje ikke legger merke til ved første øyekast. Men det betyr mye for helhetsinntrykket.

Slik er det ikke med trappen i huset vårt – det er ganske åpenlyst at den er i veldig dårlig stand, allerede før helrenoveringen av huset er gjennomført. Jeg skammer meg nesten når jeg viser før-bildene (haha), men synes at det er godt å ha dette dokumentert innen selve trapperenoveringen utføres. Trappen skulle bli en av de siste “større” prosjektene våre. Dette føles så viktig fordi trappen binder huset sammen mellom etasjene og det blir en sentral del av hjemmet. Derfor opplever jeg at det er viktig at trappen også ser bra ut og gir et godt inntrykk.

Vi har valgt å se på bedrifter som utfører trapperenoveringer og valget falt på FormTrappen. Det som fikk meg til å velge FormTrappen (jeg har gjort veldig mye research) er at de tilbyr trapperenovering til en fast pris. Dessuten virker det lovende at prosessen skal gå veldig raskt. Vi har nå bestilt et hjemmebesøk (som selvfølgelig er helt uten forpliktelser og kostnader) og det blir spennende å se hva montøren sier når hen kommer og tar en titt. Dagen etter får man et tilbud med en fast pris, noe jeg synes er veldig positivt. (…vil jo helst ikke ende opp med noen dyre overraskelser fra håndverkere – slik det ofte blir, dessverre, haha)

Jeg har også som ønske å “lukke igjen” trappen mellom trappetrinnene. Det finnes flere design å velge mellom og jeg har sett på den varianten av renoveringen som kalles for “Hvit asketrapp” fordi den ser ut til å passe til resten av overflaten og mine valg av farger/materialer. Jeg vil helst at trappen også er ferdigstilt innen noen uker (senest i august) etter at FormTrappen har vært på hjemmebesøk. Det blir interessant å se om det går å løse. Mitt første inntrykk er at prosessen virker veldig rask og enkel. Det er positivt for meg som vanligvis kan være ganske utålmodig med at ting blir gjort, helst raskt!


Etter

Tekst fra inredningstipset.se

2020-07-25

Som jeg fortalte i forrige innlegg gjeldende trapperenoveringen bestemte vi oss for å la FormTrappan (skikkelige eksperter på nettopp trapperenoveringen innendørs) håndtere vår bedrøvelig trapp. Det som fikk meg til å gå for FormTrappan var først og fremst at de renoverer trapper til en fast pris. Dette føles betryggende fordi man vet hva man får – og til hvilken pris.

Jeg hadde jo allerede en liten visjon om hvordan jeg ville at trappen skulle se ut, og jeg fant en variant på deres nettside som falt i smak med en gang. Jeg gikk for å renovere trappen til en “hvit asketrapp”. Som alltid prøver man å velge en trapp som går i ett med resten av hjemmet. I vårt tilfelle har vi moderne, minimalistiske og mer “klare” farger. Derfor føltes den hvite asketrappen som et selvsagt valg. Første steget i trapperenoveringen gikk ut på å bestille et kostnadsfritt hjemmebesøk med en lokal representant. Oppmålingen hos oss skjedde med et digitalt instrument og tok mellom 5-8 minutter. Helt utrolig! Enklere enn dette kan det nok ikke bli. Det er selve målingen som ligger til grunn or pristilbudet som man mottar neste arbeidsdag. Når man har mottatt tilbudet tar man en avgjørelse – om man vil gå videre eller ikke. Man kan også se på nettsidene deres hvordan en monteringen vanligvis foregår.

Det som inngår i trapperenoveringen er følgende

Montering av selve trappetrinnene
Alle målinger av bredden (på trinnene) er inkludert
“Åpen” eller “lukket” trapp (vi valgte å lukke vår trapp, som tidligere var åpen)
Rett, L- elle U-formet trapp
Her har jeg malt et par strøk grunnfarge samt to strøk listemaling over dette (totalt tre strøk). Det var fint at man kunne “smøre på” uten å bry seg om trappetrinnene – de skulle jo allikevel dekkes over når FormTrappen utførte sitt arbeid.

Trappetrinnene det er snakk om består av en flerlagskonstruksjon som bidrar til best mulig stabilitet (noe vi virkelig trenger i vår delvis skeive og knirkende trapp). Både temperatur og luftfuktighet kan variere avhengig av årstid. Fordi tre er et naturmateriale som påvirkes av klimaet, sveller treet i høy luftfuktighet og krymper i en lavere luftfuktighet. Flerlagskonstruksjonen som FormTrappen tilbyr minimerer denne forskjellen og gir rett balanse og stabilitet mellom lagene.

Slik ble sluttresultatet:

Malin etterbilde

Redo att ta första steget mot en ny trappa?

Eller vill du titta runt lite mer?

Scroll to Top