TRAPPERENOVERING

Vi renoverer trapper med våre egenprouserte trappetrinn i flerlagskonstruksjon som er sklisikker, varm & behagelig å gå på.  En trapperenovering løfter den totale opplevelsen av trappen din og av ditt hjem. Standaren øker og følelsen av å gå i trapper av massivt tre er deilig.

Vanlige spørsmål & svar om trapperenovering

Hvordan går det til?

Dere kontakter Formtrappen, sammen avtaler vi en tid når vi kan komme og ta mål av trappen deres.  Dere får så et pristilbud med eksakt pris for det hele. Så blir vi enige om en leveringstid da vi kommer og monterer trinnene.

Hvor lang tid tar hele trapperenoveringen?

Måling av  trappen tar ca 1 – 2 timer. Montering av Formtrappen tar normalt mellom 3 – 8 timer eftersom vi har saget til trinnene før vi kommer.

Formtrappens renoveringstrinn består av flerlagskonstruksjon.

Vi jobber med Eikeparkett i flerlagskonstruksjon, med en solid Eik trappenese og også solid bak-kantlist der det er behov for det. Eikeparketten er matt lakkert. Trappenesen er oljet.

Trapperenoveringsmateriale.

Ettersom vi jobber med parkett gulv, så kan man, i prinsipp, få hvilket material som helst. Ett par vilkår kreves dog: At vi kan få tak i trappenese og              bak-kantlist som passer og at parketten ikke er glatt.

Jeg skal male trappen selv. Hvilken maling bør jeg bruke?

Det viktigste er at man benytter rett grunning og at trappen er grundig vasket før grunningen starter. Grunning kan i noen tilfeller fåes via oss( avhengig av landsområde) Om ikke, så sjekk ut våre forhandlere.  Etter grunning maler man med ønsket overfarge.

Er FormTrappaes trapperenovering glatt?

Nei. Vi har aldri hatt problemer med vår overflatebehandling og etter å ha montert trapper hos over 2500 fornøyde kunder, kjenner vi oss veldig trygge på våre sluttprodukt. Overflaten består av 7 lag mattlakk med høy friksjon. Trinnenes overflate er mattlakkert. Trappenesen er oljet.

Trappen knirker

I de fleste tilfeller forsvinner knirkingen når vi limer på trinn av flerlagskonstruksjon. Dette fører til at hele trinnet blir mer stabilt.

Bytte ut gelender / håndtak

Om man ønsker å bytte ut gelender / håndtak, kopierer vi deres gamle og utfører de i solid Eik 120 x 27mm eller 45 mm rundstav som oljes. Vi lager ikke nye fester men benytter de som er. Noen ganger setter vi opp nye beslag.

Min trapp er lakkert, fester malingen da?

Vi bruker en grunning som sitter på lakkerte overflater og også dekker kvist. Vi anbefaler også denne malingen for kunder som maler selv.

Hva maler dere?

Vi maler sidestykker og espalier, eksakt hva som kommer til å bli malt får dere vite på første befaringen, som regel samtidig med oppmålingen av trappen. Om trappen er åpen så males undersiden av trinnene. Og om trappen er lukket, så males gavlen men ikke undersiden av trappen. Det er ikke alle geografiske områder vi har anledning til å utføre malearbeid.  Alt malearbeide vurderes individuellt og prisen inkluderes i det totale prisoverslaget.

Maler dere gelenderet også?

Ja det gjør vi, men vi maler med vannbasert oljemaling. Ettersom gelenderet utsettes for stor slitasje, må man regne med at man må male om etter en tid. Vet dere at dere benytter gelenderet masse, så anbefales det å bytte til ett i slitesterkt eik.

Vanlige spørsmål & svar om trappe begrep

Hva er en åpen trapp?

En trapp hvor man kan se igjennom trinnene: Dvs det er åpent mellom trinnene.

Hva menes med en høyre eller venstre trapp?

Det viser til hvilken side trappen svinger, sett nedenifra.

Hva er en lukket trapp?

Det er en trapp med gavler, dvs. Man kan ikke se mellom trinnene. (ofte har man gjerne skaper etc. under trappen)

Hva er en gavel?

Det er den loddrette delen mellom to trinn

Hva er et sidestykke?

Det er de tykke delene som går på hver side av trinnene.